Actualidad de Els Poblets

22 julio 2017

Presentació literària a la Vil·la romana de l’Almadrava

29 de juliol a les 20 hores al Jaciment de l’Almadrava.

L’acte anirà a càrrec de María Engracia Muñoz-Santos, historiadora i arqueòloga. La seua línia d’investigació és, d’entre altres, els espectacles en l’antiga Roma. L’autora ens presentarà el seu darrer llibre:

ANIMALES IN HARENA
Los animales exóticos en los espectáculos romanos

En “Animales in harena”, Maria Engracia ens explicarà la història dels diversos espectacles duts a terme pels romans en els quals els animals eren els principals protagonistes. El llibre està distribuït en sis capítols, a través dels quals, l’autora ens descriu el procés pel qual aquests animals eren capturats en diferents províncies i llocs exòtics dins i fora de l’Imperi, transportats a les grans urbs, com Roma, i allotjats en instal·lacions específiques, abans de formar-ne part de la diversió del públic romà en l’arena del circ, l’amfiteatre i altres llocs habilitats per a aquests espectacles.

Presentarà l’acte Salvador Sendra i Gasquet, Alcalde-President de l’Ajuntament dels Poblets. La introducció serà a càrrec de l’arqueòleg dels Poblets, Josep Ahuir, llicenciat en Història per la Universitat de València.

Després hi haurà una degustació de productes típics d’època romana.

Entrada gratuïta